Student i Malmö

Att vara student i MalmöStudier är en härlig tid av ens liv och bör utnyttjas till fullo. Viktigt är förstås att välja en utbildning som passar ens intressen och planera inför ett framtida arbetsliv, men lika viktigt är platsen man väljer att studera på. Det är trots allt så att man kommer att spendera tid här och då är det viktigt att välja rätt. Ett attraktivt alternativ är då den vackra staden Malmö, med sin internationella prägel och närhet till kontinenten. Eftersom Malmö är en riktig storstad finns här mycket som lockar alla och då särskilt studenter. Här finns inte bara ett stort utbud av allting, som restauranger, shopping, uteliv m.m. utan också ett rikt företagande, vilket borgar gott för att få ett intressant jobb efter examen. Dessutom är Köpenhamn inte långt borta och att pendla dit är mycket enkelt.

Vi som känner till vårt Malmö är verkligen stolta över vad staden kan erbjuda. Malmö är samtidigt en grön stad, som också kallas för ”parkernas stad”. Här finns alla möjligheter att koppla av mellan tentorna om man så önskar. Det kan också vara väldigt skönt att slå sig ned på en parkbänk eller en filt med kurslitteraturen.

Som student i Malmö har man tillgång till ett exceptionellt uteliv, det vill säga ett stort urval av nattklubbar och nöjesställen. Den internationella känslan i staden gör också att det finns ett imponerande utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Möjligheterna till shopping är lika fantastiska. Med både butiker, gallerior och varuhus är vi säkra på att det finns något för alla.

Ej att förglömma ligger Malmö havsnära, vilket gör att du alltid har nära till saltvatten och frisk havsdoft. Varför inte ta med en latte ner till havsbandet och njuta en stund? Malmö har något för alla och vill du resa så är du praktiskt taget redan nere på kontinenten.